Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne danie z piersi kurczaka, mięso pozostaje soczyste, a marchewka smacznie chrupiąca :-) polecam
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1008
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1138
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 62
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1008
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1138
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, rozbić niezbyt mocno tłuczkiem i obsmażyć na silnie rozgrzanym oleju. Przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do lekko natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Pora umyć i pokroić w cienkie półplasterki, marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Czosnek drobno pokroić i wymieszać w miseczce z majonezem. Plastry mięsa posmarować ketchupem, na to ułozyć pora.
W następnej kolejności przesmarować majonezem z dodatkiem czosnku i posypać startą marchewką. Piec w temp. 170 stopni ok. pol godz. Smacznego :-)