Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak satay z grilla o lekko orzechowym smaku i miodowych rumieńcach. Przysmak mojego pięcioletniego gizda (urwisa). Tym przepisem na grillowanego kurczaka kończę tegoroczny sezon grillowy.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1856
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 166
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1856
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 166
Składniki
Filet oczyszczamy z błonek i kroimy na długie 1 cm paski. Czosnek ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami tworząc marynatę w której marynujemy kurczaka minimum 3h do lodówki. Paski filetu nabijamy (na namoczone patyczki do szaszłyków) tworząc kształt przypominający falę. Grillujemy spokojnie najlepiej na brykiecie unikając ze względu na zawarty miód w marynacie jakichkolwiek płomieni.