Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, latwo i smacznie :)
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 149
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 587
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 932
Składniki
Make polaczyc z woda i sola aby powstalo geste ciasto jak na nalesniki. Kurczaka pokroic na dosc male kawalki i zanuzyc w uprzednio przygotowanym ciescie. Smazyc na glebokim oleju. Po usmazeniu wybrac na papierowy recznik.
Na goracy wok wlac 2 lyz oleju oraz pokrojony drobno czosnek, starkowany imbir i pokrojona papryke chilli bez nasion wszystko szybko wymieszac i wlac pol malej butelki sosu sweet chilli jeszcze raz wymieszac i wrzucic wczesniej usmazonego kurczaka wszystko dobrze wymieszac aby sos przylegl do kurczaka. Posypac natka pietruszki.
Danie podawac z ryzem Smacznego.