Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 54
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 40
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 71
Składniki
Piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym. Studzimy a następnie kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Sałatę w palcach rozdrabniamy. Łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu drobno siekamy. Do 8-10 łyżek majonezu dodajemy ok 150 ml naturalnego jogurtu oraz wlewamy 2-3 łyżki wywaru z gotowania piersi. Dodajemy 4 łyżki curry, łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy na jednolitą masę. Mandarynki z puszki osączamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.