Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą można podawać i z ziemniakami, i z ryżem, i z makaronem.
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 472
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23662
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 111
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 472
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23662
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 111
Składniki
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy. Następnie przekładamy je do garnka.
Brokuł myjemy i dzielimy na małe różyczki. Wkładamy je do garnka z kurczakiem i zalewamy bulionem. Dusimy ok. 15 minut, aż brokuł zmięknie.
Jogurt naturalny mieszamy dokładnie w misce z mąką i odrobiną wody. Wlewamy to do garnka, w którym jest brokuł i kurczak, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, dusimy jeszcze ok. 3-4 minuty.