Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś kurczaka w kremowym sosie paprykowym to szybkie i pyszne danie. Można podawać z makaronem lub ryżem.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 37
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1820
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 37
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1820
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do kurczaka i odstawiamy na 30 min do lodówki. Cebulę siekamy w drobną kostkę, paprykę także kroimy w kostkę, pieczarki natomiast kroimy w półplasterki. Pierś kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cebule i czosnek i razem chwilę smażymy. Następnie dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Kolejno dodajemy paprykę i serki topione. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia się serków. Na koniec wlewamy mleko, dodajemy paprykę słodką i odrobinę bazylii i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i chwilę razem dusimy do zgęstnienia sosu. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i polewamy sosem. Smacznego :)