Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na kurczaka w wersji fit. Pyszny, soczysty i kruchy. Polecam.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 72
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 72
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1289
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1047
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 87
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Piersi z kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Przygotuj marynatę. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę. Przekrój na pół. Wyciśnij sok z jednej połówki. Oliwę połącz z sokiem i octem. Dodaj musztardę, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posmaruj mięso. Odstaw na min. 2 godziny. Mozzarellę pokrój na małe kawałki. Drugą cytrynę pokrój na cienkie plasterki. Mięso poprzecinaj po skosie 3 razy każdą pierś (tworząc tzw. kieszonki). Do każdego nacięcia włóż po kawałku cytryny i mozzarelli. Piecz w naczyniu wysmarowanym tłuszczem pod przykryciem w 200 stopniach C przez ok. 45 minut. Odkryj mięso, posyp tymiankiem. Jeszcze chwilę zapiekaj.