Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-04-2008
Pomysł na obiad.
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 51
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 66
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 93
Składniki
Brzoskwinie dokładnie osącz, tymianek opłucz, osusz. Żaroodporną formę wysmaruj masłem, na dnie rozłóż brzoskwinie i gałązki tymianku. Szalotki lub cebule obierz, posiekaj, migdał pokrój w słupki. Wymieszaj z owocami w formie. Kurczaka obierz ze skóry, mięso pokrój w paski. Rozłóż na pozostałych składnikach. Całość zapiekaj 20 minut w temp. 210 st. 2 Gotowego kurczaka wraz z brzoskwiniami wyjmij i przełóż na ogrzany półmisek, a następnie przykryj folią aluminiową. Do pozostałego z pieczenia sosu wlej ocet balsamiczny, ewentualnie dodaj szczyptę cukru. Podgrzewaj, aż płyn odparuje i zgęstnieje. Podawaj do kurczaka. Dobrym dodatkiem do potrawy będzie ryż lub frytki oraz surówka z cykorii z orzechami włoskimi. Pom