Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na kurczaka...
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4975
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4975
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie - około 15 minut Kurczaka pokroić w paski. Marynować go przez 15 minut w sosie sojowym, pieprzu, papryce i sosie rybnym.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i delikatnie podsmażyć drobno pokrojony czosnek. Dodać pokrojony w cienkie plasterki imbir i podsmażyć kilka minut. Zwiększyć ogień i wrzucić kurczaka. Podsmażyć go tak długo aż zmięknie i zmieni kolor. Dodać drobno posiekaną cebulę i podsmażyć aż do jej zmiękczenia. Wsypać brązowy cukier, mieszać i czekać aż się rozpuści. Następnie dorzucić pokrojone na grubsze kawałki grzybki moon . Podsmażyć dalej przez około 10 minut. Pod koniec dosypać świeżą bazylię (posypałem suszoną bo świeżej nie miałem). Podawać z ryżem, ozdobić papryką pokrojoną w paseczki.