Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, delikatne w smaku danie z kurczaka.
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 34
Bogaty sos jogurtowy z dodatkiem pecorino romano i anchois. W sosie znajduje...
Odsłon: 50
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 79
Szybka i smaczna
Odsłon: 482
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 34
Bogaty sos jogurtowy z dodatkiem pecorino romano i anchois. W sosie znajduje...
Odsłon: 50
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 79
Szybka i smaczna
Odsłon: 482
Składniki
Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z błon, pokroić na dość długie i dość szerokie paski. Mięso posolić, przyprawić pieprzem, czosnkiem granulowanym, posypać obficie kurkumą i podsmażyć na oliwie z oliwek. Dodać pomidory w puszce. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Pod koniec duszenia dodać pędy bambusa osączone z wody. Potrawę doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Kurczaka serwować w towarzystwie brązowego ryżu.
Smacznego!