Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smażona rybka na sposòb tajski z sosem ostrygowy,nerkowcami i kolendrà przygotowałam tak właśnie okonia morskiego ale może być też inna ryba np. makrela albo sandacz
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 129
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 174
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 106
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 129
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 174
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 106
Składniki
labraksa już wyfiletowanego płuczemy,osuszamy i osypujemy solà morskà gruboziarnistà,polewamy sokiem z cytryny i trzymamy w takiej kàpieli ok 20,30 min
w tym czasie przygotowujemy warzywka i sos kroimy na cienkie paseczki marchewkę,pora,czosnek na plastry,pepperoni na plastry ròwnież,trawę cytrynowà zgniatamy trzonkiem dużego noża,pomidory parzymy I obieramy ze skòrki
siekamy szczypiorek,kolendrę i rwiemy bazylię oraz pietruszkę orzechy nerkowca delikatnie prażymy na małej patelni ( ale możemy ich użyć ròwnież bez prażenia )
na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek I wrzucamy wszystkie warzywka,dodajemy sos ostrygowy i trochę sojowego oraz zmiażdżonà trawę cytrynowà dla aromatu wszystko delikatnie smażymy I dusimy do konsystencji sosu dodajemy też troszkè pietruszki,kolendry I bazylii do sosu
na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybkę na rumiano z dwòch stron dodajemy odrobinę sosu ostrygowego,pieprz I chilli ( rybę przed włożeniem na patelnię oczyszczamy z soli geuboziarnistej )
labraksa wykładamy na talerz,dodajemy po całości sos warzywny posypujemy kolendrà,szczypiorem,zielonà pietruszkà I orzechami nerkowca na sam koniec możemy wszystko skropić sokiem z cytryny I wyjàć z całosci pędy trawy cytrynowej gdyż one nie dokoñca się usmażà na chrupko na patelni a sà bardziej dla cudownego aromatu :-)
Życzę smacznego ;-)