Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12251
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12251
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 228
Składniki
Kapustę gdy jest bardzo kwaśna odciskamy, siekamy i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Studzimy i odciskamy wodę. Słoninę kroimy w kostkę, cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. W dużym rondlu smażymy słoninę, gdy się roztopi dodajemy cebulę i pieczarki. smażymy przez chwilę. Dodajemy kapustę i przesmażamy. Łączymy z ugotowanymi w osolonej wodzie łazankami. Doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu.