Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne łazanki z kiszoną kapustą, mięsem i pieczarkami. Do łazanek użyłam domowego kiszenia bardzo smaczną kapustę, ukiszoną wraz z żurawiną, która podkreśla smak kwasu w kapuście dodając troszkę swojej goryczki.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 217
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 451
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 217
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 264
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 451
Składniki
W litrze wody z dodatkiem domowej kostki rosołowej, liści laurowych i ziela angielskiego, gotujemy kapustę kiszoną do miękkości. Kapustę gotujemy dzień wcześniej i pozostawiamy na noc do ostygnięcia. Ostudzoną kapustę lekko odciskamy, kroimy nożem i smażymy wraz z mięsem mielonym, doprawionym pieprzem i solą.
W między czasie na patelni smażymy pieczarki z cebulą.
Gotujemy makaron łazanki.
Gdy pieczarki podduszą się z cebulą, dodajemy je do wcześniej podsmażonej kapusty z mielonym mięsem, dodajemy pokrojony koper i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki jednocześnie podsmażając je na wolnym ogniu.
Pod koniec smażenia jeszcze raz próbujemy smak i w razie potrzeby doprawiamy.
Po zakończonym duszeniu, nakładamy na talerze i zajadamy :) Smacznego!!!