Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki, sycący, przepełniony bakaliami - na podstawie przepisu z KUKBUK
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10545
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 907
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4922
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 846
Składniki
Jaja ubijam na gładką i puszystą masę. Pozostawiam włączony mikser i dodaję powoli roztopione masło i po łyżce serka homogenizowanego. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i sodą. Dosypuję łyżka po łyżce i miksuję do połączenia składników. Dodaję kokos, wiórki, dość drobno posiekaną czekoladę i morele oraz orzechy laskowe i połowę migdałów i orzechów włoskich /również posiekanych/. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
Ciasto przekładam do silikonowych foremek. Wyrównuję i posypuję pozostałymi posiekanymi orzechami włoskimi i migdałami /następnym razem posypię delikatnie cukrem brązowym/. Piekę około 40 minut /do suchego patyczka/.