Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie orzeźwienie na upalne dni! Wystarczy tylko chwila i gotowe!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3320
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12464
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 244
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3320
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12464
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 244
Składniki
Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i przekrawamy je na pół lub w przypadku większych truskawek – na 4 części. Wrzucamy je do szklanki (330 ml). Dorzucamy do nich listki mięty i cukier. Całość zalewamy wrzątkiem, dokładnie mieszamy, aby cukier się rozpuścił, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy do ostygnięcia. * truskawki możemy zastąpić innymi owocami, np. malinami, cytryną, limonką, etc.