Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam je, mogłabym jeść i jeść na okrągło, najlepiej smakują mi polane roztopionym masłem z bułka tartą i posypane cukrem mniammm......:):) Zawsze robię na oko, ale dziś zmierzyłam ilość składników. Czasem ser jest rzadki więc należy dosypać trochę maki
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i żółtka, na końcu dodajemy pianę ubitą z białek.
Ciasto dzielimy na 3-4 części, na posypanym mąką stole formujemy rulonik tak jak robimy kopytka, kroimy nożem na ukośnie plasterki.
Wrzucamy na gotująca posoloną wodę. Gotujemy kilka chwil od wypłynięcia.
Polewamy stopionym masłem z dodatkiem bułki tartej i posypujemy cukrem...