Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z lodami smakuje najlepiej.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9303
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 223
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Wykonanie: Kaszę mannę wsypać energicznie na gotujące się mleko z masłem cały czas mieszając – zagotować i odstawić. Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem i cukrem. Do ostudzonej kaszy wbić 2 jajka, zmiksować i układać w formie warstwami jabłka i kaszę mannę. Zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Następnie posypać cukrem waniliowym lub podać z lodami na ciepło.