Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki orzeźwia i przy tym niebiańsko słodki
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 190
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 455
Składniki
ok.8 kiwi lub dojrzałą papaję należy obrać,pozbyć się pestek z papaji i zmiksować w blęderze następnie rozrobić karmel z około 15-20 łyżek cukru i 150ml śmietany,zalać tym wcześniej zmiksowaną papaję lub kiwi i wstawić do lodówki na ok. 10 min.Następnie nałożyć około 5 cm bitej śmietany i położyć ćwiartkę mandarynki.I gotowe. Należy podawać w wysokim kieliszku do wina. Na zdjęciu zamiast na wierzchu mandarynki są pestki z papaji lecz ja wole dawać tam mandarynkę.