Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Składniki
miesko dokłądnie płuczemy, wkładamy do garnka z wodą i gotujemy aż wyjdą tzw męty. Zbieramy męty z zupy i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke, marchew starta na grubej tarce, pietruszke starta na grubej tarce, seler, por i pokrojona botwinke. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy zupę solą i pieprzem. Można dodać odrobinę przyprawy do zup w płynie. Na koniec do zupy dodajemy śmietane i koperek.
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
SMACZNEGO:)))