Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę, cukier siekamy z margaryną i masłem, dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dajemy na 30 minut do lodówki. Na okrągła formę rozwałkowujemy ciasto, wylepiamy boki i wkładany do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Robimy kruszonkę : pół kostki masła topimy, dodajemy pół szklanki mąki i pół szklanki cukru pudru. Całość mieszamy
Gry się rumieni dodajemy owoce, posypujemy cynamonem i kruszonką. po 40 minutach wyciągamy i mamy pyszne letnie ciasto!