Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-08-2014
polecam są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno...
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 485
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 80
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 485
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 80
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cukrem, rozprowadź w małej ilości ciepłego mleka. Do drożdży dodaj pozostałe składniki i utrzyj mikserem na jednolite gęste ciasto.
Przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoja objętość.
Chochelką nabieraj małe porcje ciasta i smaż na rozgrzanym tłuszczu małe racuszki - z obu stron na złoty kolor.
Posyp najpierw cukrem wymieszanym z cynamonem, a następnie cukrem pudrem.