Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam również na bloga
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 23
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 21
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 306
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 23
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 21
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 465
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 306
Składniki
Grzyby mun, zalać wrzątkiem i odstawić na 15 min, następnie gotować je przez 10 min. Kurczaka pokroić na paseczki. Na rozgrzane oleje wrzucić pastę imbirową, podsmażyć jakieś pół minuty, dodać cebulę i podsmażać ok 2 min., cały czas mieszając. Dorzucić kurczaka i usmażyć na złoto, następnie dodać grzyby mun oraz wino i dusić wszystko razem przez 1h. Po upływie tego czasu dodać sos sojowo - grzybowy oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Makaron chow mein przygotować według przepisu na opakowaniu, dorzucić do grzybów i kurczaka, wymieszać. Gotowe:)