Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybko, z tego co w lodówce było :)
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 58
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1134
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 58
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1004
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1134
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i pora oraz zmiażdżony czosnek. Podsmażamy przez 5-7 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (opruszamy wcześniej przyprawą do gyrosa lub samą vegetą). Podsmażamy. Następnie mleko mieszamy z serkiem mascarpone. Dodajemy trochę kurczaka z patelni, aby nam się "zahartowało". "Sos" dodajemy do reszty kurczaka. Całość dokładnie mieszamy. Gdy sos zacznie wrzeć dodajemy różyczki brokuła. Zmniejszamy ogień, gotujemy do miękkości brokułów. Ugotowany makaron wykładamy na talerze, polewamy sosem. Można też najpierw wymieszać sos z makaronem i dopiero podawać :) Kto co woli - w każdym bądź razie SMACZNEGO !:)