Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak i brukselka to bardzo zdrowe warzywa, jedzone często bez przekonania. Ale podane w postaci sosu do makaronu, z dodatkiem śmietany, pieczarek i chili z pewnością zadowolą nawet wybredne podniebienia.
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 694
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7367
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 305
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 694
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7367
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 305
Składniki
szpinak rozmrażamy na sitku, tak aby pozbyć się nadmiaru wody cebule i czosnek obieramy i siekamy w drobną kostkę pieczarki obieramy i kroimy na ósemki brukselki myjemy, odcinamy twarde końce i kroimy na ćwiartki ostrą papryczkę kroimy w cienkie plasterki. na głęboką patelnię lub do szerokiego garnka wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i przesmażamy najpierw cebulę z czosnkiem i papryczką, następnie dodajemy pieczarki i brukselkę, na samym końcu dodajemy szpinak i duśmy pod przykryciem około 5 - 10 minut Nie zapomnijcie na końcu o śmietanie :) Zapraszam! www.pojdziewcycki.pl