Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu a przy okazji niedrogie.
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41183
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 127
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 167
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 118
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41183
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 127
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 167
Składniki
Szynkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć lekko na patelni.
Kabaczek obrać, pokroić w grube plastry, wyciąć miąższ i pokroić następnie w grubą kostkę. Dorzucić do szynki na patelni, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając aż kabaczek zrobi się miękki i rumiany (powinien się lekko rozpadać).
Po kilku minutach smażenia dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i całość oprószyć lekko solą i pieprzem.
Makaron zagotować al dente. Kiedy kabaczek będzie gotowy, dorzucić odcedzony makaron na patelnię i dobrze wszystko razem wymieszać. Zostawić chwilę jeszcze razem na ogniu.
Natkę drobno posiekać i dorzucić na patelnię pod sam koniec. Całość jeszcze chwilkę potrzymać na patelni, żeby smaki się przegryzły. Podawać gorące. Jak ktoś lubi, można całość lekko oprószyć startym parmezanem.