Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie, pożywne i wartościowe danie, świetnie sprawdzające się na obiad jak i kolacje!
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Na patelni na oliwie smażmy pokrojonego w kostkę kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone mięso przekładamy ma miseczkę (chyba że posiadamy drugą patelnię).
Na drugiej patelni (lub na tej po kurczaku) na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Jak cebulka się zeszkli dorzucić posiekany czosnek chwile smażymy i wrzucamy szpinak (nie trzeba rozmrażać wystarczy że tłuczkiem do mięsa rozbijemy na kawałki mrożonkę). Gdy szpinak wyraźnie zmieni kolor, doprawiamy solą, pieprzem, łyżeczką ziół prowansalskich. Dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.
Do szpinaku wrzucamy upieczonego wcześniej kurczaka, mieszamy.
Wrzucamy ugotowany makaron i delikatnie mieszamy aż "sos" pokryje cały makaron.