Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie i na ciepło i na zimno. Jako lunch do pracy. Jako pyszny obiad. Jako wykwintna kolacja. Banalnie proste i szybkie. Niebo w gębie !
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 60
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1005
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1136
Składniki
Przygotowanie: 1. Kurczaka kroimy w w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą. Odstawiamy na ok. 30 minut. 2. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. 3. Rozgrzewamy łyżeczkę oliwy z oliwek. Cebulę i paprykę kroimy w większą kostkę. Czosnek wyciskamy. Na patelnie wrzucamy cebulę, a po jej zeszkleniu paprykę i czosnek. Smażymy do miękkości papryki. Dodajemy pomidory z puszki, gotujemy ok. 5 minut. 4. Kurczaka pieczemy w piekarniku (ok. 15 minut, 180 stopni, termoobieg) lub smażymy na łyżeczce oliwy z oliwek. 5. Do sosu pomidorowo-paprykowego dodajemy mięso oraz ugotowany makaron i pokrojoną mozzarellę. Doprawiamy do smaku (uwaga ! dodajemy małą ilość soli ze względu, iż kurczak i makaron były solone). Obiad idealny i na ciepło i na zimno. Kaloryczność 1 porcji: 510 kcal.