Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, do tego niedrogie i szybciutko sie je przyrządza.
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 198
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 198
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 364
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jagody przebieramy i płuczemy, wkładamy do rondelka. W momencie kiedy wrzucamy makaron do wrzątku, włączamy palnik pod rondelkiem, dosypujemy cukry i często mieszając trzymamy na małym ogniu przez kilka minut.
Makaron odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy powstałym z jagód sosem. Na koniec dokładamy kilka "kleksików" ze śmietany i wcinamy;)
Mała rada: po zjedzeniu makaronu, zanim szeroko sie uśmiechniecie - lepiej wyszczotkujcie zęby ;)