Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny obiad dla zabieganych:)
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 532
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7297
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 105
Kotlety z karkówki duszone w warzywach i pomidorowym sosie. Danie wyraziste w...
Odsłon: 532
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 7297
Makaron z boczkiem i szparagami
Odsłon: 105
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki, podsmazamy na maselku, dodajemy vegety lub innej naszej ulubionej przyprawy, pietruszke, lubczyk, tymianek, pieprz i dusimy w sosie wlasnym az pieczarki beda gotowe. Dodajemy smietane i parmezan, aby calosc delikatnie zagescic. Doprowadzamy do zagotowania i sos pieczarkowy mamy gotowy.
Ulubiony makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i goracy przekladamy do szklanej miski. W tym czasie podsmazamy podwedzana szynke lub boczek i wraz z tluszczykiem dodajemy do goracego makaronu, mieszamy i przekladamy na talerze. Polewamy sosem pieczarkowym. Calosc mozemy delikatnie oproszyc parmezanem. Smacznego!