Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio, łatwo, szybko, smacznie :)
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 672
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 571
Szybka i smaczna
Odsłon: 9287
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 672
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2130
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 162
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 571
Szybka i smaczna
Odsłon: 9287
Składniki
Makaron ugotować al dente. 2 ząbki czosnku pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojony czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 1 min. Dodać zamrożony szpinak, przykryć, dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy szpinak "puści wodę" dodać kostkę rosołową (można dosolić) i nadal dusić na małym ogniu, mieszając czasami. Kiedy szpinak rozmrozi sie w połowie, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszać i dusić, aż szpinak będzie ciepły. Dodać makaron, wymieszać dokładnie. Nakładać do żaroodpornych miseczek, posypać tartym parmezanem (można zastąpić cienkimi plastrami sera camembert z pieprzem), podgrzać w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści lub zapiec chwilę w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!