Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 52
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 54
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 93
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 52
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 18
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 54
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 93
Składniki
Do zrobienia makiełek możesz użyć kupnego makaronu, ale także zrobić go samemu. Z mąki, jajek, soli i wody zagniatam ciasto makaronowe. Rozwałkowuję, kroję na kwadraty. Gotuję w osolonej wodzie.
Mak zalewam wrzątkiem, odstawiam na kilka godzin. Następnie mak (razem z wodą) stawiam na ogniu i trzymam około 30 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Odsączam mak z nadmiaru wody, przekręcam przez maszynkę. Do maku dodaję miód oraz rozdrobnione bakalie.
Makaron mieszam z makiem.