Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 119
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11062
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 119
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11062
Składniki
Mak z puszki przełożyć do miski i dodać pokrojone bakalie. Zostawiając trochę płatków migdałowych i skórki pomarańczowej do ozdobienia. Masę makową dokładnie wymieszać z bakaliami i jeżeli trzeba to dosłodzić miodem.Choć ja nie dosładzałam swoich muszelkowych makiełek. Po ugotowaniu i ostudzeniu "klusek" w każdą muszlę włożyć makowy farsz i ułożyć na talerzu. Posypać migdałami i skórką. SMACZNEGO