Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia polecam...
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41145
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 95
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 147
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 41145
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 95
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 115
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 147
Składniki
CIASTO:z białek ubic pianę , dodac cukier , żółtka , następnie wode z olejem wlewac na przemian cały czas ubijając.Na koncu dodac make połączoną z proszkiem do pieczenia.
MAK: mak sparzyc w mleku przez ok 1 godz , schłodzic zemlec 2 razy,dodac do niego żółtka utarte z cukrem , bułkę tartą , rodzynki a na końcu ubitą piane z białek połaczyc wszystko razem.
Na spód dajemy połowe ciasta , nastepnie układamy kupki maku i na to resztę ciasta .Wkładamy do piekarnika na ok 1 godz na 200 stopni. Na wierzch dajemy polewę lub wg własnego uznania .Smacznego