Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny makowiec dla łasuchów słodkości.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 26914
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1956
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 26914
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 1956
Składniki
Wykonanie: Sparzony mak zmielić i utrzeć z cukrem-pudrem ,dodając po jednym żółtku. Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać do masy makowej z resztą składników. Na końcu ubić pianę na sztywno i wymieszać lekko z ciastem. Wyłożyć na blachę , posmarowaną tłuszczem i piec ok. 35 minut w temperaturze 170 º C