Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
składniki na dużą blaszkę :) Moja babcia zawsze na święta robiła taki makowiec :)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1489
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 56
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 1489
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 56
Składniki
Ciasto I: wszystkie składniki zagnieść i rozwałkować na blaszce, zostawiając trochę ciasta do zrobienia wzorków na wierzchu ciasta.
Masa makowa: mak namoczyć, sparzyć, odcedzić, 2x zmielić w maszynce. Do maku dodać olejek migdałowy, cukier, miód, całe jajka, mąkę ziemniaczaną, bakalie, razem wymieszać. Z białek ubić pianę i dodać do masy makowej. Masę wyłożyć na ciasto i udekorować wzorkami wyciętymi z pozostawionego ciasta. Piec 60 minut w 180 stopniach. Smacznego