Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne ciasto na strucle makowe lub na rogaliki
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 673
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 152
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25593
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 831
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 673
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 152
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 25593
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 831
Składniki
Jaja ubić ze śmietaną
drożdże rozetrzeć z cukrem
mąkę posiekać z margaryną
Połączyć wszystkie składniki razem,zarobić ciasto.podzielić na 3 części,rozwałkować i zawijać makowce
MAK 0,5 kg maku /robię z suchego mielonego/0,5 szkl bułki tartej, 2 łyżki margaryny , 2 łyżki miodu naturalnego, 1 szkl cukru,zapach migdałowy, bakalie, .Mak sparzyć / parzę w podwójnym garnku do gotowania mleka/,do zwykłego garnka na dno dać margarynę ,sparzony mak i resztę składników,podgrzewając mieszać,spróbować ewentualnie dosłodzić.Lekko przestudzony podzielić na 3 części i zawijać makowce.Piec 40-50 min.Po wystudzeniu polukrować.