Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONALE SYCĄCE DANIE DLA WSZYSTKICH PRZEPADAJĄCYCH ZA BROKUŁAMI I ZIELONYMI OLIWKAMI.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4450
Szybka i smaczna
Odsłon: 390
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 154
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 344
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 562
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4450
Szybka i smaczna
Odsłon: 390
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 154
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 344
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 562
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi przez ok. 6 minut.
Zielone oliwki pokroić w plasterki, a czosnek drobno posiekać.
Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni, dodać czosnek, lekko podsmażyć, a następnie dodać oliwki.
Na drugiej patelni zarumienić bułkę tartą.
Ugotowany makaron wymieszać z brokułami, oliwkami i zrumienioną bułką tartą.
Tak przygotowane danie posypać startym parmezanem lub serem żółtym.
Smacznego!