Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po ugotowaniu przez następną połowę dnia będzie się roznosił zapach mórz południowych.
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 252
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 283
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 513
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 252
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 83
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 283
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 513
Składniki
Małże dokładnie myjemy wodą. Jeżel mamy bardzo otwarte małże to je wyrzucamy.
*Jeśli mamy pomidory świeże, to nacinamy na górze mały krzyż i gotujemy je przez 1 minutę a następnie obieramy ze skórki i drobimy na małe kawałki. *Cebule kroimy na kostkę. Czosnek obieramy ze skórki i drobno siekamy.Chili drobno siekamy (z pestkami).
*W szerokim rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę, pomidory,chili,czosnek,wino,sól i pieprz. Wszystko to dusimy ok 10 minut. *Dodajemy małże i pod przykryciem od czasu do czasu potrząsając dusimy następne 8 minut.
Małże jemy palcami. Mięso wydłubujemy albo palcami albo muszeklami. Można je tuż przed spożyciem pokropić sokiem z cytryny.
Ps1 Zamiast chili można dodać oregano lub tymianek. ps2.Polecam troszeczkę podsmażyć bagietkę a następnie zamoczyć ją w powstałym sosie. ps3.Spokojnie można liczyć 1 kilo małż na osobę ps4.Małże ,które się nie otworzyły, wyrzucamy !!!.