Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-08-2012
Ciasto - wg inspiracji moim guru pierogowym;) farsz - stary przepis:)
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18486
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 78
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 98
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18486
Składniki
Z podanych składników przygotować ciasto.
Farsz - jeśli mamy mrożony szpinak to wrzucamy go na patelnie, podsmażamy z cebulą, czosnkiem. Doprawiamy. Gdy przestygnie do farszu dodajemy ser i smietankę, mieszamy aż powstanie gładka masa.
Formujemy pierożki. Ja wykorzystałam takie urządzenie z Tupperware, zwane Pierożkomanią:) To taka deseczka, z której wycina się gotowe kształty pierożków. Ale oczywiście tradycyjna szklanka też jest ok:)
Pamiętajcie, że najważniejsze jest to, aby pierożki były dobrze sklejone. Gotujemy w osolonej wodzie, gdy wypłyną, znaczy - są gotowe do jedzenia:)