Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto lekko kwaskowe w upalne dni bardzo smakuje moim domownikom zamiast malin można użyć np.bananów
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 138
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 176
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 138
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 176
Składniki
Część malin odkładamy do dekoracji.Dno tortownicy wykładamy biszkoptami(można upiec biszkopt).Ucieramy masę z margaryny,żółtek i cukru pudru(1 szkl) na końcu dodajemy maliny i wszystko razem ucieramy.Powstała masę wykładamy na biszkopty
Galaretkę jasną rozpuszczamy w szkl.gorącej wody studzimy.Ubijamy na sztywno 3 białka z 3 łyżkami cukru pudru dodając stopniowo tężejącą galaretkę wylewamy na mase malinową
Po ścięciu na wierzchu układamy maliny i zalewamy galaretką czerwoną