Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-11-2015
Aromatyczne babeczki z czekoladowym sercem i pyszna posypka z orzechow laskowych.
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 C.
Oddzielamy bialka od zoltek. Mieszamy make, proszek do pieczenia, sode i cynamon. Cukier mieszamy z cukrem waniliowym. Marchewki obieramy i scieramy na drobnych oczkach.
Ubijamy bialka Na sztywna piane.Dodajemy cukier i ucieramy az sie rozpusci.Nastepnie dodajemy zoltka. Po ubiciu dodajemy na przemian make i olej. Po utarciu wszystkich skladnikow odkladamy mikser i recznie mieszajac dodajemy marchewke.
Tak przygotowana mase wkladamy do papierowych foremek. Jedna lyzka masy czekoladowa kulka kolejna lyzka masy i na gore posypka z orzechow.
Posypka z pokruszonych orzechow laskowych.
Tak przygotowane babeczki pieczemy ok 22min w temperaturze 180 C. Po uplywie 22min najlepiej jest wyciagnac jedna babeczke i przekroic ja na pol zeby sprawdzic czy jest juz gotowa.Babeczki musza byc wilgotne i sprężyste wtedy smakuja najlepiej.Nie ma nic gorszego nic babeczki wysuszone na wior :/
SMACZNEGO