Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie a za razem smaczne ciacho. Idealne dla lubiących jabłka w cieście :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 59
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 73
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 78
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1156
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 274
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 59
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 73
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 78
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1156
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 274
Składniki
Jabłka umyć, obrać, pokroić na kawałeczki.
Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąki połączyć ze sobą dodać proszek do pieczenia i stopniowo dodawać do masy jajecznej, na końcu dodać aromat. Ciasto wylać do tortownicy (posmarowanej i oprószonej), ułożyć jabłuszka i posypać cynamonem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 45 minut w temperaturze 180 st.