Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 221
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 221
Składniki
ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w plastry grubości 0,5 cm., brokuła rozdzielamy na pojedyncze różyczki a fasolkę szparagową po odcięciu zbędnych ogonków przecinamy na połówki. Następnie w/w produkty wrzucamy do garnka z gotującą się wodą z solą oraz dwoma łyżkami cukru-gotujemy na pół twardo.
rybkę kroimy po skosie na kawałki szerokości 4cm. przyprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy na złoty kolor na oleju. Włączamy sobie piekarniczek na temp. 180-200st.
w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym układamy na przemian warzywa i rybkę posypując koperkiem.
na patelni pozostałej z rybek podgrzewamy śmietanę wraz z rozdrobnionym serem "lazur" aż do momentu rozpuszczenia się sera.
przełożone do naczynia żaroodpornego warzywa i rybkę zalewamy sosem z patelni i zapiekamy w piekarniku ok.20min.
na sam koniec pozostaje nam smaczne pałaszowanie zdrowego i sycącego obiadku:)))