Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpanskie mango z miodowym kurczakiem i rozmarynem. Wysmienite sródziemnomorskie danie, bardzo smaczne, szybkie i latwe.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 24
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 123
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 97
Składniki
Piekarnik nagrzac do 180° C, kurczaka podzielic na 8 czesci. Zmieszac sól z pieprzem i 3 lyzkami oliwy. Do plaskiej foremki wlozyc galazki rozmarynu i kurczaka. Piec ok. 50 min. smarujac kurczaka od czasu do czasu oliwa. W miedzyczasie obrac i pokroic mango. Po wyjeciu kurczaka z piekarnika, posmarowac go miodem i wlozyc do formy kawalki mango. Piec jeszcze 5 minut, nie dluzej, gdyz miód latwo sie przypala. Podawac np. ze swieza bagietka i salata.