Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto składa się z trzech placków przekładanych masą, góre ciasta można posypać cukrem pudrem lub polać polewą.Przepis jest na blache o rozmiarach około 25/40cm, jeśli chcecie upiec to ciasto na blasze z wyposażenia piekarnika to należy wziąść 1,5 porcji.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 625
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2065
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1303
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 145
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 107
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 625
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2065
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1303
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 145
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 107
Składniki
CIASTO: Do dużej miski wsypać mąke, cukier, cukier waniliowy, miód, 3 jajka, sode oczyszczoną-wszystko wymieszac.Na koniec dodać roztopioną i ostudzoną margaryne ( dodawac powoli i wygniatać ciasto), zagnieść i podzielić na trzy części. MASA: Ugotować grysik, ostudzić, utrzeć margarynę z cukrem, dodać jajko, na koniec dodać grysik i dokładnie wymieszać mikserem. Podzielone na trzy części ciasto należy rozwałkować na blache i piec na złoty kolor.Po upieczeniu ciasto jest bardzo twarde.Gdy już ostygnie przekładamy kolejno części masą a góre posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą.Ciasto jest do spożycia dopiero nastepnego dnia-dojrzewa podobnie jak piernik (tyle że dużo szybciej).Im dłużej ciasto leży tym jest smaczniejsze.Powodzenia i smacznego.