Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla dorosłych.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 306
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 814
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 951
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 306
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 814
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 951
Składniki
Wykonanie: Roztopić łyżkę cukru i odstawić. Gruszki obrać i skropić sokiem z cytryny. Włożyć do garnka zalać zimną wodą i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Następnie same owoce zahartować zimną wodą. Mleko zagotować z cukrami a oddzielnie ubić żółtka z mąką ziemniaczaną i migdałami. Połączyć mleko z żółtkami i energicznie mieszając zagotować i po ostygnięciu dodać alkohol. Gruszki wyłożyć na półmisek, zalać sosem migdałowym, następnie ozdobić karmelem.