Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 33
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 33
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Zagnieść kruche ciasto, podzielić na trzy części i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Ciastem wylepiamy dużą blachę( robimy trzy placki) wyścieloną papierem.
Białka ubić z cukrem, podzielić na trzy części.Każdy placek smarujemy białkiem i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30- 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Mleko gotujemy w puszce przez 2 godz. Masło utrzeć , dodawać po łyżce wystudzone mleko.
Kremem przełożyć placki. Ciasto najlepiej smakuje po 2 dniach. Doskonale też się mrozi, więc można je przygotować wcześniej. SMACZNEGO !!!