Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne deser dla każdego!
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23609
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23609
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 75
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o wym. 15x15 Żółtko rezbełtujemy. Banana rozgniatamy na mus. Śliwki mirabelki kroimy drobno.
Owoce układamy na środku ciasta.Polewamy łyżką miodu i posypujemy cukrem pudrem.Zamykamy i sklejamy górę.Smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Wkładamy do mocno nagrzanego piekarnika na 200C na ok. 15 min.Po wyjęciu polewamy mleczną czekoladą.