Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie. Szybka i smaczna:)))Danie na kolację, jak i na obiad:)))
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 65
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 65
Wiosna to czas na lekkie przekąski, idealne przy sąsiedzkim grillu albo na ro...
Odsłon: 1010
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 1140
Składniki
Szatkujemy drobno cebulę, wrzucaly na tłuszcz razem z czosnkiem przeciśniętym lub drobno pokrojonym. Dodajemy mięsko mielone i razem dusimy.
Do garnka wlewamy pomidory, ok 8 szkl. wody, chociaż lepiej mniej, a potem wg uznania dolać. Zależy jak gęstą chcemy mieć zupę. Wrzucamy kostki. Dodajemy z patelni mięsko z cebulką, ale staramy się nie wlewać tłuszczu. Dusimy przez ok. 15 min.
Po 15 min. dodajemy makaron oraz mrożonkę. Zwiększamy ogień i ok. 10 min gotujemy na dużym ogniu.
Dodajemy kukurydzę, fasolę i doprawiamy wg uznania. Podajemy z bagietką. Smacznego.