Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybkie i smaczne pączusie!
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3394
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12685
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 257
Przepis dnia
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 3394
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 12685
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 257
Składniki
Wodę zagotuj ze szczyptą soli i z masłem.Zestaw z ognia,dodaj przesianą mąkę,dokładnie wymieszaj.Postaw na małym ogniu i mieszając,podgrzewaj,aż ciasto zacznie odstawac od ścianek naczynia.
Ciasto przestudz.Wbijaj do niego po jednym jajku,za każdym razem dokładnie ucierając.
Ciasto przełóż do szprycki i kładz na rozgrzany mocno olej,wyciskajac kształty jakie chcesz
Usmaż na złoty kolor,wyjmij łyżką cedzakową,osącz na serwetkach.Oprósz cukrem pudrem.